Over mij

Werkmetzin_MariekeGenard_koenbroosKLEUR1
foto Koen Broos

Zoeken naar woorden is mijn motief. Het is de rode draad die ik door mijn werk en leven weef. Soms is het zoeken intens en hard werk, soms komen die woorden gewoon opborrelen en liggen ze voor het grijpen. Dan doe ik mijn best om ze te vangen en met de mensen rondom mij te delen. Als ik zo ver ben, klaar om ze voor de leeuwen te gooien, dan leest u ze hier, die woorden, of elders.

Ik werk met zin. Ik zoek als loopbaancoach samen met mijn klant naar de woorden die voor hem of haar belangrijk zijn. Want, wie kan zeggen wat hij nodig heeft om weer met zin te werken, kan samen met zijn huidige of toekomstige werkgever zoeken naar de antwoorden. Via de verhalen van mijn klanten krijg ik een unieke inkijk op de werkvloer en op wat mensen de goesting in het leven & werk geeft. Zo ondersteun ik ook leidinggevenden en organisaties om woorden te vinden, voor wat hen en de medewerkers bindt, voor waar ze samen voor willen gaan. Ik zorg ook voor de coördinatie en communicatie van de coöperatieve Werk met Zin.

Dankzij mijn kinderen mag ik met hun verwonderde blik meekijken naar deze zonderlinge wereld. Geen rol is intenser dan het moederschap maar wat is er mooier dan dat? Wij zoeken samen naar de woorden die ons verbinden. We geven niet op tot we elkaar begrepen hebben en delen zo het diepste wat ons raakt. Wij gaan graag samen op avontuur, in de stad of de natuur, in onze fantasie, spel en verhalen.

Ik zoek ook naar woorden voor mezelf, om al zwemmend te kunnen vatten hoe het water voelt. Laat ik me rustig dobberen op in een rustige vijver? Of moet ik al mijn kracht inzetten om tegen de stroom in te zwemmen? Kan ik me laten meeslepen op de wilde golven? Of moet ik me vastklampen aan een rots om niet kopje onder te gaan? Ik zoek dan naar woorden als kompas om keuzes te maken.

Toch hoeft het niet altijd met woorden te zijn. Soms kan ik dwalen, al wandelend in de stad of in het groen, in mijn dorp Borgerhout of in een vreemd land. Dan kan ik genieten van de schoonheid van een beeld, klank, smaak, geur of textuur. Dan kan ik er gewoon zijn, het helemaal over me heen laten komen. Ineens borrelen de woorden dan weer op. ‘Vind me’ roepen ze dan, ‘schrijf me neer’. En zo ontstaat een nieuw verhaal. Strooi daar een laagje fantasie bovenop, kruid af met wat ritme en laat eventjes sudderen voor op te dienen. Lezen en schrijven zijn een bron van inspiratie, maar evengoed van frustratie. Wie zoekt, die vindt. Wie schrijft, die blijft. Zeggen ze. Laat mij maar zoeken. En schrijven. Lees gerust mee.

Wees welkom in mijn wereld waar ik schoonheid zie in imperfectie, waar ik in het Japans een leenwoord Wabi-sabi vond om mijn blog te betitelen.

“Wabi-sabi nurtures all that is authentic by acknowledging three simple realities: nothing lasts, nothing is finished, and nothing is perfect.” (Richard R. Powell)

Verwacht je hier en daar aan een kortverhaal, een cursiefje, column of een reflectie. Samen met mij groeit deze blog.

Marieke Genard

Een gedachte over “Over mij

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: