Passiflora

Als huwelijksgeschenk, vijftien jaar geleden, betrad ze de woning. Ze kreeg geen plek, want eerst moesten ze verbouwen. Zo bleef ze in haar potje staan: op zolder, tussen het puin, in het stof. De passiflora groeide, noch bloeide toen, maar hield stand.

Na jaren mocht ze wortelschieten in de tuin. Daar kon ze eindelijk ontpoppen. Ondanks koude winters en droge zomers, schitterde ze elk jaar met haar veellagige mysterieuze passiebloemen. Soms leek ze verdwenen, maar kwam dan weer tussen de terrasplanken door.

Tot vorig jaar.

Weer en wind had ze doorstaan.

Maar sinds de scheiding is ze dood gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: